Hämeen keskiaikamarkkinoiden jousiammuntakilpailut

HMLKAM2015-jousikisa-01

Alasin järjesti toista vuotta peräkkäin jousiammuntakilpailut Hämeen keskiaikamarkkinoilla. Kilpailuun sai osallistua vain aikakautisilla jousilla kuten pitkäjousi, vastakaarijousi tai varsijousi. Kilpailut järjestettiin lauantaina ja sunnuntaina ja molempina päivinä oli mahdollisuus myös tunnin harjoitteluun kilparadalla.

Tänä vuonna kilpailu oli kaksiosainen joista ensimmäinen ammuttiin nopeusammuntana villasäkkiin. Nopeus ammunnan osumat määräsivät kilpailijan nuolten määrän kilpailun toisessa osassa joka oli tarkkuusammunta pudotuspelinä. Siinä joka kierros pudotettiin 5 heikonta nuolta pois ja kun kilpailijalta loppuivat nuolet hän karsiutui. Alkusarja ammuttiin 15 metristä, välierä 20 metristä ja finaali 25 metristä.

Lauantain kilpailu oli todella tasainen ja kilpailun voittaja Ville Tilles ampui viimeisellä nuolellaan napakympin ja vei kilpailun voiton. Tässä vielä kilpailun kolme parasta:

  1. Ville Tilles
  2. Kari-Pekka Hietala
  3. Roni Otranen

Lauantaina ammuttiin aikuisten kilpailun lisäksi myös alle 15 vuotiaiden kilpailu jonka voitti Jetro Oksanen.

Markkinaviikonloppua vietettiin helteisessä säässä, joten sunnuntain kilpailun karsintaa kovennettiin jotta kilpailuaika hieman lyhenisi. Tässäkin kilpailussa nähtiin hieno finaali, jonka kahdella viimeisellä ampujalla oli käytössään enää yhdet nuolet. Näillä ratkaistiin voitto ja sen vei Emil Lindfors. Tässä sunnuntain finalistit:

  1. Emil Lindfors
  2. Toni Patovirta
  3. Paula Sahlberg

Kiitokset vielä kaikille osallistujille!

Kategoria(t): Tapahtumat, Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.