Suuri Seikkailu (2005)

Alasin ry oli mukana MTV 3:n Suuri Seikkailu-ohjelman järjestelyissä keväällä ja kesällä 2005. Teemaksi oli valittu keskiaikainen Häme. Alasin ry muun muassa suunnitteli ja oli mukana toteuttamassa ohjelmassa tarvittavia laitteita, kuten kaksi isoa katapulttia, joista toinen nähtiin myöhemmin Helsingin Suurtorilla järjestetyn maakuntatapahtuman vetonaulana.

Katapultin kriitisin osa, heittovarren akseli, teetettiin Riihimäen ammattioppilaitoksen metallilinjalla. Lingon pussi teetettiin suutarilla. Muut osat eli runko, vastapainokori ja heittovarsi valmistettiin projektin omalla pajalla. Myös laukaisulaite suunniteltiin ja valmistettiin itse.

Ensimmäisessä koelaukauksessa 1,5 kg ammus lensi 70 metriä vastapainokorin ollessa noin 20% täynnä. Itse kilpailussa käytettiin 5,5, kg:n ammuksia, jotka sytytettiin tuleen ennen laukausta. Vastapainokori oli 50% täynnä ja ammus lensi noin 60 metriä.

Suuren Seikkailun lopputapahtuma, keskiaikaiset turnajaiset kuvattiin Hämeen linnalla 14.6.2005. Alasin toi tapahtuman rekvisiitaksi kaksi pientä katosta ja yhden ison katoksen keskiaikaisine etukoristeineen, viireineen ja vaakunoineen sekä ovaalimuotoisen, valko-vihreäraidallisen keskiaikateltan. Muuta Alasimen rekvisiittaa olivat muun muassa pöytä, kaksi keskiaikaista ”pönttötuolia” ja suuri määrä lampaantaljoja.

Kehuja saaneen rekvisiitan lisäksi Alasin sai tapahtuman avulla näkyvyyttä ja runsaasti uusia kontakteja.

Kategoria(t): Tapahtumat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.