Viikinkiteltta

Alasimen ensimmäistä viikinkitelttaa lähdettiin valmistamaan historiallisten esikuvien mukaan. Teltta on mahdollista kääntää myös katokseksi. Teltan runko rakennettiin puunrungoista ja osaksi raakalaudasta, joka käsiteltiin kirveellä veistetyn näköiseksi. Lisäksi käytettiin romurautaa. Runko maalattiin ohueksi laimennetulla tervalla ja joihinkin puuosiin tehtiin koristekaiverrusta.

Telttakankaan valinnassa päädyttiin mukavuussyistä vedenkestävään, paksuun luonnonvalkoiseen puuvillakankaaseen. Köydet ovat tervattuja. Teltta on kaksinkertainen: sisäteltassa on avattavat päätykolmiot, ulkoteltta on suorakulmion muotoinen. Sen alareunoissa kulkeviin kujiin pujotettujen ohuiden rankojen avulla ulkoteltan kangas pidetään tarpeeksi voimakkaassa pingotuksessa niin, että sisä- ja ulkoteltan väliin jää noin 10 cm levyinen väli. Tämä varmistaa vedenpitävyyden ja toisaalta pitää teltan tarvittaessa viileänä. Teltta onkin osoittanut toimivuutensa sekä rankkasateessa että auringonpaisteessa. Alasimen viikinkiteltta on noin kolme metriä pitkä ja sen harjakorkeus on noin kaksi metriä. Sisäteltta on hieman matalampi.

Myöhemmin yhdistykselle on rakennettu myös toinen samankokoinen pikkuteltan runko ja yksi iso telttarunko. Näiden telttakankaat on ommellut muun muassa historiallisiin telttoihin erikoistunut Laatuteltta Oy.

 

Kategoria(t): Rekvisiitta, Teltat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.